Oppboga

Oppboga är ett fint litet brukssamhälle som ligger ca tre kilometer väster om Fellingsbro, i Lindesbergs kommun. Här bor ca 70 personer och samhället består till största delen av bruksgårdar, villor och hästgårdar som knyts samman av några mindre vägar. AB-hem har åtta fastigheter om totalt 26 lägenheter i området. Vi rekommenderar dem som söker sig till Oppboga att ha tillgång till bil, då området saknar service i form av t.ex. skola, butiker och sjukvård.

Sedan 2013 finns bredband i fastigheterna, vilket innebär att hyresgästerna kan teckna upp till 100 Mbit bredband och samtidigt beställa hem ett stort tv-utbud via bredbands-tv!

Excellentvägen, Prominentvägen och Kartongvägen – området

Den omedelbara närheten till naturen är verkligen ett kännetecken för Oppboga. Utanför dörren möts man av större gräsmattor, som övergår i lummig växtlighet och skog. Strax söder om området rinner Arbogaån fram. Här finner naturvännen frid.

I Oppboga bor unga som gamla – ensamstående och barnfamiljer. Många av de som bor i området har bott här länge. Eftersom området är litet och tryggt, med god gemenskap och trevliga grannar passar det många kategorier av människor. Det kan t.ex. vara äldre personer som sålt sitt hus, barnfamiljer som vill bo utanför stan eller den naturintresserade. Området är perfekt för en person med hund.

Vad gäller föreningsliv finns en aktiv bouleförening med ett individuellt SM-guld som fin merit, men även en jakt- och fiskeförening.

Excellentvägen och Prominentvägen 9 – boendet

När man kommer in med bil på Excellentvägen möts man av AB-Hems röda trähus med vita knutar och har varit i AB-Hems ägor sedan 2010. Husen är gamla bruksgårdar sedan den tid då pappersbruket var större. När AB-Hem tog över fastigheterna rustades de upp utvändigt och fick sin röda färg. Det ligger två till fem lägenheter per fastighet beroende på om den innehåller två, tre eller fyra rum och kök. Några av lägenheterna har uteplats, andra balkong.

 • Tvättstugor: Finns på Excellentvägen 5, 6, 7 och 9.
 • Tv: Grundutbud för ingår i hyran.
 • Tv via bredband: Hyresgästen kan själv teckna avtal med Stadsnät.
 • Internet: Hyresgästen kan själv teckna avtal med Stadsnät.
Prominentvägen 5 – boendet

Här finner du AB-Hems radhus som införskaffades 2010. Huset är byggt i sten och ligger i två våningar.  På markplan finner du ett sovrum, vardagsrum, kök och badrum. I källarvåningen ligger ett eller två extra rum som kan användas till gäst- eller hobbyrum. I vardagsrummet ligger en öppen spis, som inte får användas att elda i, men som ändå kan skapa en mysig atomsfär med stearinljus. I väster har lägenheterna var sin stor uteplats.

 • Tvättstuga: Ligger i källaren och delas av de fyra lägenheterna.
 • Tv: Grundutbud för ingår i hyran.
 • Tv via bredband: Hyresgästen kan själv teckna avtal med Stadsnät.
 • Internet: Hyresgästen kan själv teckna avtal med Stadsnät.
Kartongvägen – boendet

På Kartongvägen förvaltar AB-Hem ett hus sedan 2011.

 • Tvättstuga: Tvättmaskin finns i fastigheten.
 • Tv: Grundutbud för ingår i hyran.
Garage

AB-Hem hyr ut garage till både hyresgäster och andra intresserade.

Service och utbud

I Fellingsbro finns all önskvärd samhällsservice att tillgå så som dagis, skola, vårdcentral, bibliotek, livsmedelsbutik, apotek, pizzeria, m.m.

Pendling

Det går att åka kollektivt till Fellingsbro och Örebro från den större vägen, som är belägen ett par km från Oppboga.  Kollektivtrafiken är begränsad till ca en gång i timmen under vardagar. Länstrafiken Örebro →

Avstånd med bil:

 • Arboga, 19 km
 • Örebro, 33 km
 • Lindesberg, 33 km

 

Intresseanmälan fyller du i här. →